Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

Beslenme Şube Tanıtım

PERSONEL

1

Uzm. Diyetisyen Tuğba ÖLMEZ

Şube Müdürü V. (Tedviren)

2

Bilg. İşl. Pınar ÇETİN

Yazı İşleri Memuru

3

Gıda Mühendisi Onur Emre UZUNOĞLU

ÖSEM Yemekhanesi Sorumlusu

4

4/D Personel Gıda Tek. Eda AKAT BAŞARAN

Anafartalar Öğrenci Yemekhanesi Sorumlusu

5

Bilg. İşl. Hasan Basri YILMAZ

Anafartalar Personel Yemekhanesi Sorumlusu

6

Vizeli İşçi Servet YILMAZ

Teknik Bilimler MYO Yemekhanesi Sorumlusu

7

Memur Gökhan KIZILCIK

Rektörlük Yemekhanesi Sorumlusu + Kiosk Sorumlusu

8

Bilg. İşl. Salih Zeki SAVRAN

İlahiyat Fakültesi Yemekhanesi Sorumlusu

9

4/D Personel Neslican KATRA

Yamaç Yemekhanesi Sorumlusu

10

4/D Personel Neşe YİĞİT

Merkez Personel Yemekhanesi Sorumlusu

 

 

GÖREV VE SORUMLULUKLARI

1

Yemekhane hizmetinin organizasyonunu sağlamak

2

Yemek ihalesi, teknik şartnamesi, kontrol formu ve sözleşmenin ilgili bölümlerini hazırlamak

3

Üniversite öğrenci ve personeli ile ÇOMÜ-Kreş öğrencilerinin aylık yemek menülerini hazırlamak

4

Yemekhane hizmetlerinin kontrol ve denetimini yapmak

5

Yemekhane hizmetlerinde oluşabilecek sorun ve şikâyetlere çözüm bulmak

6

Merkez yemekhane sorumluları ve ilçe yemekhane denetim komisyonlarından gelen yazıları birleştirip gerekli işlemleri/uyarıları yapmak

7

Kiosk-Dolum makinelerinin mutemetliğini yapmak, kontrol etmek

8

ÇOMÜ-Kart Dolum ve harcama işlemlerini takip etmek ve oluşan sorunları Bilgi İşlem Dairesine bildirmek

9

Yeni açılacak olan yemekhaneleri planlamak ve kurmak

10

Var olan yemekhanelerde iyileştirici düzenlemeler yapmak

11

Memnuniyet arttırıcı faaliyetler planlamak ve uygulamak/uygulatmak

12

İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı işbirliği ile üniversitemizde hizmet veren çay ocağı, kantin ve kafeteryalarda; kontrol ve denetim yapmak, Türk Gıda Koteksine uygunluğunu kontrol etmek

 

 

YEMEK İHALESİ

1

Tüm yemekhanelerde güz ve bahar dönemlerinde öğle ve akşam yemeği ile ara tatil ve yaz dönemlerinde sadece öğle yemeği olan; malzeme dâhil taşımalı yemek pişirme, dağıtıma, yemek servisi ve yemek servisi sonrası temizlik hizmetleri işi için ihale hazırlanmaktadır.

2

Yemek hizmeti ihaleyi kazanan ve karşılıklı sözleşme imzalanan özel yemek firması ile yapılmaktadır.

3

01.04.2022-30.09.2022 tarihleri arasında hizmet verecek yemek firması:

HCH Gıda – AHDE Gıda İş Ortaklığı

 

 

 

YEMEK HİZMETİ

Yemek Menüsü

Firmanın aşçıbaşı, diyetisyeni/gıda mühendisi, firma yetkilisi ile Şube Müdürü Uzman Diyetisyen ile karşılıklı bilgi alışverişi (depo bilgisi, öğrenci/personel istekleri, pişirme teknikleri gibi) yaparak öğle ve akşam yemeği menüsü aynı olacak şekilde aylık olarak hazırlanmaktadır.

Menü İlanı

* www.comu.edu.tr

* www.sks.comu.ed.tr

* www.odeme.comu.edu.tr

* ÇOMÜKART telefon uygulaması

* Yemekhanelerdeki duyuru panoları

Besin Öğeleri

Ortalama 1200 – 1400 kcal ve 27 – 33 g protein

Yetişkin bireylerin günlük enerji ve besin gereksinmesinin 2,5/5’ini karşılayacak şekildedir.

Diğer Menüler

ÖSEM ve Diş Hekimliği Fakültesi yemekhanelerinde hayvansal gıda tüketmek istemeyen öğrenci ve personel için “vegan menü” sunulmaktadır.

Hazırlık ve Sunum

Anlaşmalı yemek firması kendisine önceden bildirilen menülerdeki yemekleri kendilerine ait mutfakta hazırlayıp pişirmekte ve yemekhanelere taşıdıktan sonra yemek servisini yapmaktadırlar.

Yemek Saatleri

Örgün öğretim için (öğle) 11:30-14:00

İkinci öğretim için (akşam) 16:00-18:30

Kontrol

ve

Denetim

Merkez yemekhaneler; sürekli olarak burada bulunan yemekhane sorumlularınca kontrol edilmektedir.

İlçe yemekhaneleri; her ilçede bulunan Fakülte/MYO/YO bünyesinde kurulan İlçe Yemekhane Denetim Komisyonu tarafından ayda en az bir kez denetlenmektedir.

“Yemekhane Kontrol Formu” yemekhane sorumluları ve ilçe komisyonlarınca ay sonunda doldurularak şubemize teslim edilmektedir.

Kontrol formlarındaki eksiklikler ve varsa Daire Başkanlığımıza ulaştırılan şikâyetler firmaya bildirilip uyarılmakta ve düzeltici faaliyetler istenmekte olup tekrarlanmaması sağlanmaktadır. Aksi takdirde sözleşmede belirtilen ceza işlemleri uygulanmaktadır.

Mutfak

Firma mutfağı; Şube Müdürlüğümüzce rastgele gün ve saatlerde haftada en az iki kez denetlenip kontrol edilmektedir. Ayrıca “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mutfak ve Yemekhane Denetim Komisyonları Kuruluş ve İşleyiş Yönergesi”ne istinaden kurulan Mutfak ve Merkez Yemekhane Denetim Komisyonunca yılda en az iki kez olmak üzere denetim ve kontroller yapılmaktadır.

 

 

YEMEK ÜCRETLERİ

ÇOMÜ Yönetim Kurulu Kararı ile 01.04.2022’den itibaren geçerli olan ücretler:

* Öğrenci

5,00 TL

* İdari ve 4/B Personeli

10,00 TL

* Akademik Personel

13,00 TL

* 4/D ve Vizeli İşçi

27,00 TL

* Misafir

27,00 TL

* Aynı gün içinde iki ve daha fazla kart geçimi

27,00 TL

 

ÇOMÜ-KART DOLUM İŞLEMLERİ

Kiosk Cihazları

Toplam 8 adet bulunmaktadır: ÖSEM’de 2, Merkez Personel Yemekhanesinde 1, Diş Hekimliğinde 1, Teknik Bilimler MYO’da 1, İlahiyatta 1, Eğitim Fakültesinde 1, Biga Ağaköy Yemekhanesinde 1 adet.

Haftanın her günü saat 10:00-24:00 arası aktiftir.

Çevrimiçi Ödeme

“odeme.comu.edu.tr” internet adresinden çevrimiçi olarak her an kredi kartından veya banka kartından kart dolumu yapılabilmektedir.

Yemek Fişi

Sadece internetin ve/veya elektriğin olmadığı zamanlarda yemekhane sorumlularınca turnike başında satılmaktadır.

 

 

BESLENME BURSU

Tespit

Kayıtlı öğrenci sayıları, bir yıl önceki sayılar, bütçe imkânları dikkate alınarak burs sayısı belirlenir.

Başvuru

Özellikle Güz dönemi kayıt işlemleri bittikten sonraki bir ay içinde öğrenci kendi bölümüne başvurur.

Değerlendirme

Her bölümün komisyonu kendilerine yapılan başvuruları değerlendirip birimimize kesinleşen sonuçları gönderir.

Sonuç

Birimimize gelen sonuçlar Bilgi İşlem Daire Başkanlığına bildirilir, burada öğrencilerin kartları “Burslu” olarak tanımlanır.

Süresi

Bir sonraki güz dönemine kadar günde bir öğün ücretsiz olarak yemek hizmetinden faydalanır.

 

 

YEMEKHANELER

Yeri

Kapasite (Kişi sayısı)

Kullanım Alanı (m2)

Günlük Tüketilen Öğün Miktarı (maks)

1

ÖSEM Öğrenci

800

1756

2500

2

Merkez Personel

150

200

60

3

Rektörlük Personel

50

150

60

4

Yamaç

155

300

170

5

Teknik Bilimler MYO

144

280

560

6

İlahiyat Fakültesi

288

700

565

7

Diş Hekimliği Fakültesi

120

100

100

8

Eğitim Fakültesi

440

760

680

9

Biga Ağaköy

626

960

765

10

Yenice MYO

120

264

250

11

Çan MYO

150

348

380

12

Gelibolu Piri Reis MYO

120

215

180

13

Lapseki MYO

100

224

150

14

Ezine MYO

40

190

100

15

Bayramiç MYO

50

306

100

16

Ayvacık MYO

120

110

100

17

Gökçeada MYO

100

135

105

 

 

Ekler

mutfak kontrol formu.pdf
yemekhane kontrol formu.pdf