PERSONEL
|
1
|
Uzm. Diyetisyen Tuğba ÖLMEZ
|
T. Şube Müdürü
|
2
|
Bilg. İşl. Pınar ÇETİN
|
Yazı İşleri Memuru
|
3
|
Gıda Müh. Onur Emre UZUNOĞLU
|
ÖSEM Yemekhanesi Sorumlusu
|
4
|
Gıda Tek. Eda AKAT BAŞARAN
|
Anafartalar Öğrenci Yemekhanesi Sorumlusu
|
5
|
Bilg. İşl. Hasan Basri YILMAZ
|
Anafartalar Personel Yemekhanesi Sorumlusu
|
6
|
Vizeli İşçi Servet YILMAZ
|
Teknik Bilimler MYO Yemekhanesi Sorumlusu
|
7
|
Memur Gökhan KIZILCIK
|
Rektörlük Yemekhanesi Sorumlusu + Kiosk Sorumlusu
|
8
|
Bilg. İşl. Salih Zeki SAVRAN
|
İlahiyat Fakültesi Yemekhanesi Sorumlusu
|
9
|
4/D Personeli Neslican KATRA
|
Yamaç Yemekhanesi Sorumlusu
|
10
|
4/D Personeli Neşe YİĞİT
|
Merkez Personel Yemekhanesi Sorumlusu
|
GÖREV VE SORUMLULUKLARI
|
1
|
Yemekhane hizmetinin organizasyonunu sağlamak
|
2
|
Yemek ihalesi, teknik şartnamesi, kontrol formu ve sözleşmenin ilgili bölümlerini hazırlamak
|
3
|
Üniversite öğrenci ve personeli ile ÇOMÜ-Kreş öğrencilerinin aylık yemek menülerini hazırlamak
|
4
|
Yemekhane hizmetlerinin kontrol ve denetimini yapmak
|
5
|
Yemekhane hizmetlerinde oluşabilecek sorun ve şikâyetlere çözüm bulmak
|
6
|
Merkez yemekhane sorumluları ve ilçe yemekhane denetim komisyonlarından gelen yazıları birleştirip gerekli işlemleri/uyarıları yapmak
|
7
|
Kiosk-Dolum makinelerinin mutemetliğini yapmak, kontrol etmek
|
8
|
ÇOMÜ-Kart Dolum ve harcama işlemlerini takip etmek ve oluşan sorunları Bilgi İşlem Dairesine bildirmek
|
9
|
Yeni açılacak olan yemekhaneleri planlamak ve kurmak
|
10
|
Var olan yemekhanelerde iyileştirici düzenlemeler yapmak
|
11
|
Memnuniyet arttırıcı faaliyetler planlamak ve uygulamak/uygulatmak
|
12
|
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı işbirliği ile üniversitemizde hizmet veren çay ocağı, kantin ve kafeteryalarda; kontrol ve denetim yapmak, Türk Gıda Koteksine uygunluğunu kontrol etmek
|
YEMEK İHALESİ
|
1
|
Tüm yemekhanelerde güz ve bahar dönemlerinde öğle ve akşam yemeği ile ara tatil ve yaz dönemlerinde sadece öğle yemeği olan; malzeme dâhil taşımalı yemek pişirme, dağıtıma, yemek servisi ve yemek servisi sonrası temizlik hizmetleri işi için ihale hazırlanmaktadır.
|
2
|
Yemek hizmeti ihaleyi kazanan ve karşılıklı sözleşme imzalanan özel yemek firması ile yapılmaktadır.
|
3
|
07.11.2022-30.06.2023 tarihleri arasında hizmet verecek yemek firması:
Self Servis Kurumsal Hizmetler Ltd Şti. – Özçelik Sosyal Hizmetler Gıda Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. İş Ortaklığı
|
YEMEK HİZMETİ
|
Yemek Menüsü
|
Firmanın aşçıbaşı, diyetisyeni/gıda mühendisi, firma yetkilisi ile Şube Müdürü Uzman Diyetisyen ile karşılıklı bilgi alışverişi (depo bilgisi, öğrenci/personel istekleri, pişirme teknikleri gibi) yaparak öğle ve akşam yemeği menüsü aynı olacak şekilde aylık olarak hazırlanmaktadır.
|
Menü İlanı
|
* www.comu.edu.tr
* www.sks.comu.ed.tr
* www.odeme.comu.edu.tr
* ÇOMÜKART telefon uygulaması
* Yemekhanelerdeki duyuru panoları
|
Besin Öğeleri
|
Ortalama 1200 – 1400 kcal ve 27 – 33 g protein
Yetişkin bireylerin günlük enerji ve besin gereksinmesinin 2,5/5’ini karşılayacak şekildedir.
|
Diğer Menüler
|
ÖSEM Yemekhanesi – Orta Katta hayvansal gıda tüketmek istemeyen öğrenci ve personel için “vegan menü” sunulmaktadır.
|
Hazırlık ve Sunum
|
Anlaşmalı yemek firması kendisine önceden bildirilen menülerdeki yemekleri kendilerine ait mutfakta hazırlayıp pişirmekte ve yemekhanelere taşıdıktan sonra yemek servisini yapmaktadırlar.
|
Yemek Saatleri
|
Örgün öğretim için (öğle) 11:30-14:00
İkinci öğretim için (akşam) 16:00-18:30
|
Kontrol
ve
Denetim
|
Merkez yemekhaneler; sürekli olarak burada bulunan yemekhane sorumlularınca kontrol edilmektedir.
|
İlçe yemekhaneleri; her ilçede bulunan Fakülte/MYO/YO bünyesinde kurulan İlçe Yemekhane Denetim Komisyonu tarafından ayda en az bir kez denetlenmektedir.
|
“Yemekhane Kontrol Formu” yemekhane sorumluları ve ilçe komisyonlarınca ay sonunda doldurularak şubemize teslim edilmektedir.
|
Kontrol formlarındaki eksiklikler ve varsa Daire Başkanlığımıza ulaştırılan şikâyetler firmaya bildirilip uyarılmakta ve düzeltici faaliyetler istenmekte olup tekrarlanmaması sağlanmaktadır. Aksi takdirde sözleşmede belirtilen ceza işlemleri uygulanmaktadır.
|
Mutfak
|
Firma mutfağı; Şube Müdürlüğümüzce rastgele gün ve saatlerde haftada en az iki kez denetlenip kontrol edilmektedir. Ayrıca “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mutfak ve Yemekhane Denetim Komisyonları Kuruluş ve İşleyiş Yönergesi”ne istinaden kurulan Mutfak ve Merkez Yemekhane Denetim Komisyonunca yılda en az iki kez olmak üzere denetim ve kontroller yapılmaktadır.
|
YEMEK ÜCRETLERİ
|
ÇOMÜ Yönetim Kurulu Kararı ile 04.10.2022’den itibaren geçerli olan ücretler:
|
* Öğrenci
|
7,50 TL
|
* İdari ve 4/B Personeli
|
15,00 TL
|
* Akademik Personel
|
20,00 TL
|
* 4/D ve Vizeli İşçi
|
32,50 TL
|
* Misafir
|
32,50 TL
|
* Aynı gün içinde iki ve daha fazla kart geçimi
|
32,50 TL
|
ÇOMÜ-KART DOLUM İŞLEMLERİ
|
Kiosk Cihazları
|
Toplam 7 adet bulunmaktadır: ÖSEM’de 2, Diş Hekimliğinde 1, Teknik Bilimler MYO’da 1, İlahiyatta 1, Eğitim Fakültesinde 1, Biga Ağaköy Yemekhanesinde 1 adet.
Haftanın her günü saat 10:00-24:00 arası aktiftir.
|
Çevrimiçi Ödeme
|
“odeme.comu.edu.tr” internet adresinden çevrimiçi olarak “her an” kredi kartından veya banka kartından kart dolumu yapılabilmektedir.
|
Yemek Fişi
|
Sadece internetin ve/veya elektriğin olmadığı zamanlarda yemekhane sorumlularınca satılmaktadır.
|
BESLENME BURSU
|
Tespit
|
Kayıtlı öğrenci sayıları, bir yıl önceki sayılar, bütçe imkânları dikkate alınarak burs sayısı belirlenir.
|
Başvuru
|
Özellikle Güz dönemi kayıt işlemleri bittikten sonraki bir ay içinde öğrenci kendi bölümüne başvurur.
|
Değerlendirme
|
Her bölümün komisyonu kendilerine yapılan başvuruları değerlendirip birimimize kesinleşen sonuçları gönderir.
|
Sonuç
|
Birimimize gelen sonuçlar Bilgi İşlem Daire Başkanlığına bildirilir, burada öğrencilerin kartları “Burslu” olarak tanımlanır.
|
Süresi
|
Bir akademik yıl (güz ve bahar dönemi) boyunca geçeridir.
|
YEMEKHANELER
|
Yeri
|
Kapasite (Kişi sayısı)
|
Kullanım Alanı (m2)
|
Günlük Tüketilen Öğün Miktarı (Ort)
|
1
|
ÖSEM
|
800
|
1756
|
3500
|
2
|
Merkez Personel
|
150
|
200
|
200
|
3
|
Rektörlük Personel
|
50
|
150
|
150
|
4
|
Yamaç
|
155
|
300
|
450
|
5
|
Teknik Bilimler MYO
|
168
|
280
|
700
|
6
|
İlahiyat Fakültesi
|
288
|
700
|
750
|
7
|
Diş Hekimliği Fakültesi
|
120
|
100
|
200
|
8
|
Eğitim Fakültesi
|
440
|
760
|
900
|
9
|
Biga Ağaköy
|
626
|
960
|
900
|
10
|
Yenice MYO
|
120
|
264
|
250
|
11
|
Çan MYO
|
150
|
348
|
400
|
12
|
Gelibolu Piri Reis MYO
|
120
|
215
|
150
|
13
|
Lapseki MYO
|
100
|
224
|
200
|
14
|
Ezine MYO
|
40
|
190
|
100
|
15
|
Bayramiç MYO
|
50
|
306
|
100
|
16
|
Ayvacık MYO
|
120
|
110
|
150
|
17
|
Gökçeada UBYO
|
100
|
135
|
100
|
|