Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

Beslenme Şube Tanıtım

PERSONEL GÖREV DAĞILIMI:

Sıra

Adı Soyadı

Görevi

Sorumlu Olduğu Birim

1

Gıda Müh. Onur Emre UZUNOĞLU

Gıda Mühendisi

ÖSEM Yemekhaneleri

2

Dyt. Esin DUMAN

Diyetisyen

Yamaç Yemekhanesi ve Diğer İşler

3

Gıda Tek. Eda AKAT BAŞARAN

Gıda Teknikeri

Eğitim Fakültesi Yemekhanesi

4

Tekniker Ayhan SARI

Tekniker

Teknik Bilimler MYO Yemekhanesi

5

Bilg. İşl. Hasan Basri YILMAZ

Bilgisayar İşletmeni

İlahiyat Fakültesi Yemekhanesi

6

Mehmet TİLKİ

Destek Personeli

Diş Hekimliği Fakültesi Yemekhanesi

7

Gökhan KIZILCIK

Memur

Rektörlük Yemekhanesi ve Kiosklar

8

Tülay TOKSÖZ

Bilgisayar İşletmeni

Yazı İşleri Memuru

 


GÖREV VE SORUMLULUKLAR:

  1. Yemekhane hizmetinin organizasyonunu sağlamak
  1. Yemek ihalesi süreci, teknik şartname, kontrol formu ve sözleşme hazırlıklarını yürütmek
  1. Aylık yemek menülerini hazırlamak
  1. Yemekhane hizmetlerinin kontrol ve denetimini yapmak
  1. Hizmet esnasında doğabilecek sorun ve şikâyetlere çözüm üretmek
  1. Merkez ve ilçe denetim yazılarını işlemek, gerekli uyarı ve işlemleri gerçekleştirmek
  1. Kiosk ve dolum makinelerinin kontrolü ile mutemetlik işlemlerini yürütmek
  1. ÇOMÜ-Kart işlemlerini takip etmek ve sorunları Bilgi İşlem Daire Başkanlığına iletmek
  1. Yeni yemekhanelerin planlamasını yapmak ve kurulum süreçlerini yönetmek
  1. Mevcut yemekhanelerde iyileştirme faaliyetleri yürütmek
  1. Öğrenci ve personel memnuniyetini artırıcı uygulamalar geliştirmek
  1. Üniversitemiz kantin, çay ocağı ve kafeteryalarının kontrolünü sağlamak, Türk Gıda Kodeksi’ne uygunluğunu denetlemek

YEMEK İHALESİ BİLGİSİ:

  • İhale kapsamında, öğrenci ve personel için yemek hazırlanması, taşınması, servisi ve temizlik işleri yürütülmektedir.
  • 03.06.2025 – 01.08.2025 tarihleri arasında 10.000 öğün yemek hizmeti planlanmıştır.
  • Hizmet sağlayıcı firma: Sarya Kurumsal Hizmetler Gıda İnşaat Temizlik Otomasyon Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.

YEMEK HİZMETLERİ UYGULAMASI:

  • Menü Hazırlığı: Firma aşçıbaşısı, diyetisyeni/gıda mühendisi ve Şube Müdürlüğü diyetisyeni iş birliğinde, aylık olarak oluşturulmaktadır.
  • Anket Sistemi: 2024 Ocak ayından itibaren menülerde, öğrenci ve personelin katılım sağladığı “Yemek Menüsü Anketi” sonuçları da dikkate alınmaktadır.
  • Ankete Ulaşım: Yemekhanelerdeki karekodlar ve www.sks.comu.edu.tr üzerinden sağlanmaktadır.

Menü Yayın Kanalları:

  • ÇOMÜKART mobil uygulaması
  • Yemekhane duyuru panoları

Besin Değeri: Ekmek ile birlikte, yetişkin bir insanın günlük enerji ve besin gereksinmesinin en az yarısını karşılayacak şekildedir. (Yetişkin bir kişi için alması gereken günlük kalori miktarları erkekler için 2200-2500, kadınlar için 1800-2000 kaloridir.)

Yemek Saatleri:

  • Birinci Öğretim: 11:30 – 14:00
  • İkinci Öğretim: 16:00 – 18:30 (Yaz Dönemi boyunca aktif değildir.)

KONTROL VE DENETİM:

  • Merkez yemekhaneler, sürekli sorumlu personel tarafından denetlenmektedir.
  • İlçelerde ayda en az bir defa Fakülte/MYO komisyonlarınca denetim yapılır.
  • Dönem sonunda “Yemekhane Kontrol Formları” şubeye teslim edilir.
  • Eksiklikler firmaya bildirilir, düzeltici faaliyet talep edilir; tekrarında ceza işlemi uygulanır.
  • Firma mutfağı, rastgele tarihlerde denetime tabidir.

YEMEK ÜCRETLERİ (10.07.2024 itibarıyla geçerlidir):

Kullanıcı Grubu

Ücret

Öğrenci

35,00 TL

İdari / 4B Personel

80,00 TL

Akademik Personel

100,00 TL

4/D ve Vizeli İşçi

160,00 TL

Misafir / İkinci Geçiş

160,00 TL

 


ÇOMÜ-KART DOLUM BİLGİLERİ:

  • Kiosk Sayısı: Toplam 7 cihaz (aktif: ÖSEM’de 2, İlahiyat’ta 1, Biga’da 1)
  • Çalışma Saatleri: Her gün 10:00 – 24:00
  • Yemek Fişi Satışı: Sadece internet/elektrik kesintisi veya sistem arızasında sorumlular tarafından sağlanır.

BESLENME BURSU:

  • Burs Sayısı Tespiti: Kayıtlı öğrenci sayıları, önceki yıl verileri ve bütçe olanakları dikkate alınarak belirlenir.
  • Başvuru: Öğrenciler güz dönemi kayıt işlemleri sonrasındaki ilk ay içerisinde kendi bölümlerine başvururlar.
  • Değerlendirme: Her bölüm komisyonunca yapılan değerlendirme sonucu kesinleşen bilgiler birimimize gönderilir.
  • Tanımlama: Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından öğrencinin kartı "Burslu" olarak tanımlanır.
  • Geçerlilik Süresi: 1 akademik yıl (güz + bahar dönemi)