BESLENME ŞUBE TANITIM
PERSONEL |
||
1 |
Uzm. Dyt. Tuğba ÖLMEZ ŞAKAR |
T. Şube Müdürü |
2 |
Bilg. İşl. Pınar ÇETİN |
Yazı İşleri Memuru |
3 |
Gıda Müh. Onur Emre UZUNOĞLU |
ÖSEM Yemekhaneleri Sorumlusu |
4 |
Dyt. Esin DUMAN |
Yamaç Yemekhanesi Sorumlusu |
5 |
Gıda Tek. Eda AKAT BAŞARAN |
Eğitim Fakültesi Yemekhaneleri Sorumlusu |
6 |
Bilg. İşl. Hasan Basri YILMAZ |
İlahiyat Fakültesi Yemekhanesi Sorumlusu |
7 |
Vizeli İşçi Servet YILMAZ |
Teknik Bilimler MYO Yemekhanesi Sorumlusu |
8 |
Memur Gökhan KIZILCIK |
Rektörlük Yemekhanesi Sorumlusu Kiosk Sorumlusu |
GÖREV VE SORUMLULUKLARI |
|
1 |
Yemekhane hizmetinin organizasyonunu sağlamak |
2 |
Yemek ihalesi, teknik şartnamesi, kontrol formu ve sözleşmenin ilgili bölümlerini hazırlamak |
3 |
Üniversite öğrenci ve personeli ile ÇOMÜ-Kreş öğrencilerinin aylık yemek menülerini hazırlamak |
4 |
Yemekhane hizmetlerinin kontrol ve denetimini yapmak |
5 |
Yemekhane hizmetlerinde oluşabilecek sorun ve şikâyetlere çözüm bulmak |
6 |
Merkez yemekhane sorumluları ve ilçe yemekhane denetim komisyonlarından gelen yazıları birleştirip gerekli işlemleri/uyarıları yapmak |
7 |
Kiosk-Dolum makinelerinin mutemetliğini yapmak, kontrol etmek |
8 |
ÇOMÜ-Kart Dolum ve harcama işlemlerini takip etmek ve oluşan sorunları Bilgi İşlem Daire Başkanlığına bildirmek |
9 |
Yeni açılacak olan yemekhaneleri planlamak ve kurmak |
10 |
Var olan yemekhanelerde iyileştirici düzenlemeler yapmak |
11 |
Memnuniyet arttırıcı faaliyetler planlamak ve uygulamak/uygulatmak |
12 |
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı işbirliği ile üniversitemizde hizmet veren çay ocağı, kantin ve kafeteryalarda; kontrol ve denetim yapmak, Türk Gıda Koteksine uygunluğunu kontrol etmek |
YEMEK İHALESİ |
|
1 |
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde kayıtlı olan öğrenciler ile görev yapan personel için yemek üretilmesi, yemekhanelere taşınması, servise hazır edilmesi, servisin yapılması, servis sonrası bulaşıkların yıkanması, yemekhanelerin temizliği ve atıkların uygun olarak atılması işi için ihale hazırlanmaktadır. |
2 |
Yemek hizmeti ihaleyi kazanan ve karşılıklı sözleşme imzalanan özel yemek firması ile yapılmaktadır. |
3 |
10 ay boyunca (22 Ağustos 2023-30 Haziran 2024) toplam 1.000.000 (birmilyon) öğün öngörülmektedir. |
4 |
Hizmet veren yemek firması: Degsan Gıda Tem. Hizm. San. ve Tic. Ltd. Şti |
YEMEK HİZMETİ |
|
Yemek Menüsü |
Firmanın aşçıbaşı, diyetisyeni/gıda mühendisi, firma yetkilisi ile Şube Müdürü Uzman Diyetisyen ile karşılıklı bilgi alışverişi (depo bilgisi, öğrenci/personel istekleri, pişirme teknikleri gibi) yaparak öğle ve akşam yemeği menüsü aynı olacak şekilde aylık olarak hazırlanmaktadır. |
Menü İlanı |
* www.comu.edu.tr * www.sks.comu.ed.tr * www.odeme.comu.edu.tr * ÇOMÜKART telefon uygulaması * Yemekhanelerdeki duyuru panoları |
Besin Öğeleri |
Ortalama 1200 – 1400 kcal ve 27 – 33 g protein Yetişkin bireylerin günlük enerji ve besin gereksinmesinin 2,5/5’ini karşılayacak şekildedir. |
Hazırlık ve Sunum |
Anlaşmalı yemek firması kendisine önceden bildirilen menülerdeki yemekleri kendilerine ait mutfakta hazırlayıp pişirmekte ve yemekhanelere taşıdıktan sonra yemek servisini yapmaktadır. |
Yemek Saatleri |
Birinci Öğretim için: 11:30-14:00 İkinci Öğretim için: 16:00-18:30 |
Kontrol ve Denetim |
Merkez yemekhaneler; sürekli olarak burada bulunan yemekhane sorumlularınca kontrol edilmektedir. |
İlçe yemekhaneleri; her ilçede bulunan Fakülte/MYO/YO bünyesinde kurulan İlçe Yemekhane Denetim Komisyonu tarafından ayda en az bir kez denetlenmektedir. |
|
“Yemekhane Kontrol Formu” yemekhane sorumluları ve ilçe komisyonlarınca ay sonunda doldurularak şubemize teslim edilmektedir. |
|
Kontrol formlarındaki eksiklikler ve varsa Daire Başkanlığımıza ulaştırılan şikâyetler firmaya bildirilip uyarılmakta ve düzeltici faaliyetler istenmekte olup tekrarlanmaması sağlanmaktadır. Aksi takdirde sözleşmede belirtilen ceza işlemleri uygulanmaktadır. |
|
Mutfak |
Firma mutfağı; Şube Müdürlüğümüzce rastgele gün ve saatlerde denetlenip kontrol edilmektedir. |
YEMEK ÜCRETLERİ |
|
ÇOMÜ Yönetim Kurulu Kararı ile 18.09.2023 tarihinden itibaren geçerli olan ücretler: |
|
* Öğrenci |
15,00 TL |
* İdari ve 4/B Personeli |
30,00 TL |
* Akademik Personel |
40,00 TL |
* 4/D ve Vizeli İşçi |
60,18 TL |
* Misafir |
60,18 TL |
* Aynı gün içinde iki ve daha fazla kart geçimi |
60,18 TL |
ÇOMÜ-KART DOLUM İŞLEMLERİ |
|
Kiosk Cihazları |
Toplam 7 adet bulunmaktadır: ÖSEM’de 2, Diş Hekimliği Fakültesinde 1, Eğitim Fakültesinde 1, İlahiyat Fakültesinde 1, Teknik Bilimler MYO’da 1, Biga Ağaköy Yemekhanesinde 1 adet. Haftanın her günü saat 10:00-24:00 arası aktiftir. |
Çevrimiçi Ödeme |
“odeme.comu.edu.tr” internet adresinden çevrimiçi olarak “her an: 7/24” kredi kartından veya banka kartından kart dolumu yapılabilmektedir. |
Yemek Fişi |
Sadece internetin ve/veya elektriğin olmadığı zamanlarda yemekhane sorumlularınca satılmaktadır. |
BESLENME BURSU |
|
Tespit |
Kayıtlı öğrenci sayıları, bir yıl önceki sayılar, bütçe imkânları dikkate alınarak burs sayısı belirlenir. |
Başvuru |
Özellikle Güz dönemi kayıt işlemleri bittikten sonraki bir ay içinde öğrenci kendi bölümüne başvurur. |
Değerlendirme |
Her bölümün komisyonu kendilerine yapılan başvuruları değerlendirip birimimize kesinleşen sonuçları gönderir. |
Sonuç |
Birimimize gelen sonuçlar Bilgi İşlem Daire Başkanlığına bildirilir, burada öğrencilerin kartları “Burslu” olarak tanımlanır. |
Süresi |
Bir akademik yıl (güz ve bahar dönemi) boyunca geçeridir. |
YEMEKHANELER |
||||
Yeri |
Kapasite (Kişi sayısı) |
Kullanım Alanı (m2) |
Günlük Tüketilen Öğün Miktarı (ort)* |
|
1 |
ÖSEM - Öğrenci |
800 |
1756 |
3500 |
2 |
ÖSEM - Personel |
150 |
200 |
200 |
3 |
Rektörlük Personel |
50 |
150 |
150 |
4 |
Yamaç |
155 |
300 |
450 |
5 |
Teknik Bilimler MYO |
168 |
280 |
700 |
6 |
İlahiyat Fakültesi |
288 |
700 |
750 |
7 |
Diş Hekimliği Fakültesi |
120 |
100 |
200 |
8 |
Eğitim Fakültesi |
440 |
760 |
900 |
9 |
Biga Ağaköy |
626 |
960 |
900 |
10 |
Yenice MYO |
120 |
264 |
250 |
11 |
Çan MYO |
150 |
348 |
400 |
12 |
Gelibolu Piri Reis MYO |
120 |
215 |
150 |
13 |
Lapseki MYO |
100 |
224 |
200 |
14 |
Ezine MYO |
40 |
190 |
100 |
15 |
Bayramiç MYO |
50 |
306 |
100 |
16 |
Ayvacık MYO |
120 |
110 |
150 |
17 |
Gökçeada UBYO |
100 |
135 |
100 |
* Güz ve Bahar Dönemleri için geçerlidir.