Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

Beslenme Şube Tanıtım

PERSONEL

1

Gıda Müh. Onur Emre UZUNOĞLU

ÖSEM Yemekhaneleri Sorumlusu

2

Dyt. Esin DUMAN

Yamaç Yemekhanesi Sorumlusu

3

Tekniker Ayhan SARI

Diş Hekimliği Fakültesi Yemekhanesi Sorumlusu

4

Gıda Tek. Eda AKAT BAŞARAN

Eğitim Fakültesi Yemekhaneleri Sorumlusu

5

Bilg. İşl. Hasan Basri YILMAZ

İlahiyat Fakültesi Yemekhanesi Sorumlusu

6

Destek Personeli Mehmet Tilki

Teknik Bilimler MYO Yemekhanesi Sorumlusu

7

Memur Gökhan KIZILCIK

Rektörlük Yemekhanesi Sorumlusu

Kiosk Sorumlusu

8

Bilg. İşl. Pınar ÇETİN

Yazı İşleri Memuru

 

GÖREV VE SORUMLULUKLARI

1

Yemekhane hizmetinin organizasyonunu sağlamak

2

Yemek ihalesi, teknik şartnamesi, kontrol formu ve sözleşmenin ilgili bölümlerini hazırlamak

3

Üniversite öğrenci ve personeli ile ÇOMÜ-Kreş öğrencilerinin aylık yemek menülerini hazırlamak

4

Yemekhane hizmetlerinin kontrol ve denetimini yapmak

5

Yemekhane hizmetlerinde oluşabilecek sorun ve şikâyetlere çözüm bulmak

6

Merkez yemekhane sorumluları ve ilçe yemekhane denetim komisyonlarından gelen yazıları birleştirip gerekli işlemleri/uyarıları yapmak

7

Kiosk-Dolum makinelerinin mutemetliğini yapmak, kontrol etmek

8

ÇOMÜ-Kart Dolum ve harcama işlemlerini takip etmek ve oluşan sorunları Bilgi İşlem Daire Başkanlığına bildirmek

9

Yeni açılacak olan yemekhaneleri planlamak ve kurmak

10

Var olan yemekhanelerde iyileştirici düzenlemeler yapmak

11

Memnuniyet arttırıcı faaliyetler planlamak ve uygulamak/uygulatmak

12

İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı iş birliği ile üniversitemizde hizmet veren çay ocağı, kantin ve kafeteryalarda; kontrol ve denetim yapmak, Türk Gıda Kodeksine uygunluğunu kontrol etmek

 

YEMEK İHALESİ

1

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde kayıtlı olan öğrenciler ile görev yapan personel için yemek üretilmesi, yemekhanelere taşınması, servise hazır edilmesi, servisin yapılması, servis sonrası bulaşıkların yıkanması, yemekhanelerin temizliği ve atıkların uygun olarak atılması işi için ihale hazırlanmaktadır.

2

Yemek hizmeti ihaleyi kazanan ve karşılıklı sözleşme imzalanan özel yemek firması ile yapılmaktadır.

3

1 akademik yıl boyunca (10 Temmuz 2024- 20 Haziran 2025) toplam 900.000 (dokuzyüzbin) öğün öngörülmektedir.

4

Hizmet veren yemek firması:

DEGSAN Gıda Tem. Hizm. San ve Tic. Ltd. Şti. – PAR-KOL Gıda Hazır Yemek Trz. İnş. Taa. San. Tic. Ltd. Şti. İş Ortaklığı

 

YEMEK HİZMETİ

Yemek Menüsü

Firmanın aşçıbaşı, diyetisyeni/gıda mühendisi, firma yetkilisi ile Şube Müdürlüğümüz diyetisyeni ile karşılıklı bilgi alışverişi (depo bilgisi, öğrenci/personel istekleri, pişirme teknikleri gibi) yaparak öğle ve akşam yemeği menüsü aynı olacak şekilde aylık olarak hazırlanmaktadır.

Ocak 2024 döneminden itibaren Şube Müdürlüğümüzce “Yemek Menüsü Anketi” yapılarak öğrenci ve personelimiz ile beraber menüler oluşturulmaktadır. Uygulama şu şekildedir: Firma yetkilileri ile her hafta yemek seçenekleri belirlenmekte, öğrenci ve personelin bu yemeklerden seçim yapmaları anket yoluyla sağlanmakta, seçimlerde ilk sıralarda yer alan yemekler; menü yazım kuralları çerçevesinde birleştirilip aylık yemek menüleri oluşturulmaktadır.

“Yemek Menüsü Anketi”ne üniversitemizin tüm yemekhanelerinde yer alan yemek masaları üzerindeki kare kod veya aylık olarak Daire Başkanlığımız internet sitesinde yayınlanan menülerin altındaki kare kod aracılığı ile ulaşılmaktadır.

Menü İlanı

* www.comu.edu.tr

* www.sks.comu.edu.tr

* www.odeme.comu.edu.tr

* ÇOMÜKART telefon uygulaması

* Yemekhanelerdeki duyuru panoları

Besin Öğeleri

Ortalama 1200 – 1400 kcal ve 27 – 33 g protein

Yetişkin bireylerin günlük enerji ve besin gereksinmesinin 2,5/5’ini karşılayacak şekildedir.

Hazırlık ve Sunum

Anlaşmalı yemek firması kendisine önceden bildirilen menülerdeki yemekleri kendilerine ait mutfakta hazırlayıp pişirmekte ve yemekhanelere taşıdıktan sonra yemek servisini yapmaktadır.

Yemek Saatleri

Birinci Öğretim için: 11:30-14:00

İkinci Öğretim için: 16:00-18:30

Kontrol

ve

Denetim

Merkez yemekhaneler; sürekli olarak burada bulunan yemekhane sorumlularınca kontrol edilmektedir.

İlçe yemekhaneleri; her ilçede bulunan Fakülte/MYO/YO bünyesinde kurulan İlçe Yemekhane Denetim Komisyonu tarafından ayda en az bir kez denetlenmektedir.

“Yemekhane Kontrol Formu” yemekhane sorumluları ve ilçe komisyonlarınca ay sonunda doldurularak şubemize teslim edilmektedir.

Kontrol formlarındaki eksiklikler ve varsa Daire Başkanlığımıza ulaştırılan şikâyetler firmaya bildirilip uyarılmakta ve düzeltici faaliyetler istenmekte olup tekrarlanmaması sağlanmaktadır. Aksi takdirde sözleşmede belirtilen ceza işlemleri uygulanmaktadır.

Mutfak

Firma mutfağı; Şube Müdürlüğümüzce rastgele gün ve saatlerde denetlenip kontrol edilmektedir.

 

YEMEK ÜCRETLERİ

ÇOMÜ Yönetim Kurulu Kararı ile 10.07.2024 tarihinden itibaren geçerli olan ücretler:

* Öğrenci

35,00 TL

* İdari ve 4/B Personeli

80,00 TL

* Akademik Personel

100,00 TL

* 4/D ve Vizeli İşçi

160,00 TL

* Misafir

160,00 TL

* Aynı gün içinde iki ve daha fazla kart geçimi

160,00 TL

 

ÇOMÜ-KART DOLUM İŞLEMLERİ

Kiosk Cihazları

Toplam 7 adet bulunmaktadır: ÖSEM’de 2, Diş Hekimliği Fakültesinde 1, İlahiyat Fakültesinde 1, Eğitim Fakültesinde 1, Teknik Bilimler MYO’da 1, Biga Ağaköy Yemekhanesinde 1 adet.

Haftanın her günü saat 10:00-24:00 arası aktiftir.

Çevrimiçi Ödeme

“odeme.comu.edu.tr” internet adresinden çevrimiçi olarak “her an: 7/24” kredi kartından veya banka kartından kart dolumu yapılabilmektedir.

Yemek Fişi

Sadece internetin/elektriğin olmadığı, turnikelerin arızalandığı ve öğrenci/personel kartlarının basılmadığı zamanlarda yemekhane sorumlularınca satılmaktadır.

 

BESLENME BURSU

Tespit

Kayıtlı öğrenci sayıları, bir yıl önceki sayılar, bütçe imkânları dikkate alınarak burs sayısı belirlenir.

Başvuru

Özellikle Güz dönemi kayıt işlemleri bittikten sonraki bir ay içinde öğrenci kendi bölümüne başvurur.

Değerlendirme

Her bölümün komisyonu kendilerine yapılan başvuruları değerlendirip birimimize kesinleşen sonuçları gönderir.

Sonuç

Birimimize gelen sonuçlar Bilgi İşlem Daire Başkanlığına bildirilir, burada öğrencilerin kartları “Burslu” olarak tanımlanır.

Süresi

Bir akademik yıl (güz ve bahar dönemi) boyunca geçeridir.